We houden allemaal van een margarita, maar als je het mij vraagt is deze palomacocktail net zo lekker! Gemaakt met grapefruit en limoensap, het is zoet, zuur en verfrissend.
Paloma Cocktail Ingrediënten
Een traditionele palomacocktail bestaat uit tequila, limoensap en grapefruitsoda. Mijn recept is een frissere versie van deze klassieke combinatie. Dit is wat erin zit:
- Tequila – Gebruik blanco tequila van goede kwaliteit in dit recept. Maar voel je vrij om je favoriet te gebruiken!
- Grapefruitsap en sodawater – Ik ruil de traditionele grapefruitsoda in voor een mix van grapefruitsap en bruisend water. Gebruik voor de beste smaak vers geperst grapefruitsap!
- Limoensap – Samen met het grapefruitsap maakt het deze drank heerlijk scherp.
- Agave-nectar of eenvoudige siroop – Omdat ik in dit recept geen frisdrank gebruik, breng ik de zure/zure smaak van de grapefruit en limoen in evenwicht met iets zoets. Ik pleit voor een kleine hoeveelheid agave of eenvoudige siroop, maar aarzel niet om meer naar smaak toe te voegen.
- Zout – Voor de rand van je glas! Ik gebruik graag grof zeezout, maar koosjer zout zou hier ook werken.
- IJs – Een paloma-cocktail is altijd beter op de rotsen!
Wrijf de rand van een longdrinkglas of margaritaglas in met een schijfje grapefruit en dip het in een klein bordje zout. Voeg de tequila, grapefruitsap, bruisend water, limoensap en zoetstof toe aan het glas, roer om te combineren en voeg ijs toe om het glas te vullen. Zoet naar smaak en garneer met een schijfje grapefruit of limoen. Genieten van!
Paloma Recept Tips
- Proef en pas aan. Wanneer je thuis een cocktail maakt, moet je proeven en aanpassen om een balans te vinden van smaken waar je van houdt. Als je de voorkeur geeft aan een zoetere paloma, voeg dan een extra scheutje agave of eenvoudige siroop toe. Knijp voor meer zuurheid extra limoen uit. Veel plezier met het maken zoals jij het wilt!
- Als het te sterk is, laat het ijs dan smelten. Als uw paloma te sterk smaakt wanneer u het voor het eerst probeert, laat het dan een paar minuten op kamertemperatuur staan. Als het ijs smelt, zal het de drank verdunnen. Als het nog stijver is dan je zou willen, vul je je glas dan aan met meer bruisend water.
- Verander het! Ik ben dol op dit recept zoals geschreven, maar het is ook heerlijk met mezcal. Als je deze variatie probeert, wil je misschien naar smaak extra zoetstof toevoegen om de rokerige smaak in evenwicht te brengen. Deze paloma cocktail is ook fantastisch met wat hitte! Om het pittig te maken, laat je een paar jalapeño-plakjes in de tequila vallen en laat je deze 10-15 minuten op kamertemperatuur staan voordat je je drankje maakt.
ingrediënten
- 2 ons tequila
- 2 ons vers grapefruitsap , plus partjes voor garnering
- 2 ons bruisend water
- ½ ons limoensap
- ¼ ons agave nectar of eenvoudige siroop , of naar smaak
- Grof zeezout , voor de rand van de glazen
- Ijs
Instructies:
- Zout de rand van het glas door een schijfje grapefruit over de rand te wrijven en in een klein bordje zout te dopen.
- Meng de tequila, grapefruitsap, bruisend water, limoensap en agave nectar in het glas. Vul de rest van het glas met ijs. Pas de zoetheid naar smaak aan. Garneer met een schijfje grapefruit.