Fingers gekruist dat je nu een paar rijpe bananen op je aanrecht hebt staan, want deze bananenpannenkoekjes zijn het perfecte weekendontbijt! Ze zijn luchtig, vochtig en zacht, met een warme, gekruide bananensmaak die ervoor zorgt dat je terug blijft komen voor meer. Ze zijn ook gemakkelijk te maken, dus als je net uit bed bent gerold en je ochtendkoffie nog niet hebt gedronken, heb je geen moeite om ze op te zwepen.
Geef de ahornsiroop door en geniet ervan! We zijn dol op dit recept voor bananenpannenkoeken, en ik denk dat jij dat ook zult doen.
Bananen Pannenkoek Recept Ingrediënten
Om dit recept voor bananenpannenkoeken te maken, heb je deze eenvoudige ingrediënten nodig:
- Bananen natuurlijk! Hoe rijper je bananen zijn, hoe zoeter, sappiger en smaakvoller je pannenkoeken zullen zijn.
- Bloem voor alle doeleinden – lepel en strijk de bloem om te voorkomen dat er te veel in uw maatbeker wordt gestopt.
- Bakpoeder, bakpoeder en een ei – Ze helpen de pannenkoeken op te blazen tijdens het koken.
- Rietsuiker – Het brengt de zoetheid van de bananen naar voren.
- Amandelmelk- Of elke andere melk die je lekker vindt. Mijn zelfgemaakte havermelk zou hier ook goed werken.
- Avocado-olie – Je voegt wat toe aan het pannenkoekenbeslag en gebruikt meer voor de pan. Als je avocado-olie niet bij de hand hebt, kun je deze vervangen door plantaardige olie of gesmolten boter.
- Kaneel, nootmuskaat en vanille-extract – Ze voegen een warme, gekruide diepte van smaak toe waardoor deze pannenkoeken net als bananenbrood smaken .
- En zeezout – Om alle smaken te laten knallen!
Hoe maak je bananenpannenkoeken
Dit recept voor bananenpannenkoeken is zo simpel om te maken!
Maak eerst het beslag.
Klop de natte ingrediënten in de ene kom en de droge ingrediënten in een andere. Giet vervolgens de natte ingrediënten in de kom met de droge ingrediënten en vouw tot ze net zijn gecombineerd. Pas op dat je niet te veel mixt! Als je dat doet, worden de pannenkoeken dik.
Bak vervolgens de pannenkoeken.
Verhit een pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en giet 1/3 kop beslag voor elke pannenkoek in de hete koekenpan. Bak de eerste kant 1 tot 2 minuten, draai de pannenkoeken om en bak nog 1 tot 2 minuten. De pannenkoeken zijn klaar als ze gepoft, goudbruin en gaar zijn. Tip: als de pannenkoeken aan de buitenkant bruin zijn voordat ze van binnen gaar zijn, zet dan het vuur lager!
Dat is het! U zult waarschijnlijk in batches moeten werken. Als je de gebakken bananenpannenkoekjes warm wilt houden terwijl je het resterende beslag doorwerkt, kun je ze op een bord of bakplaat in een oven van 200°C plaatsen tot je klaar bent om te eten.
ingrediënten
- 1½ kopjes bloem voor alle doeleinden
- 2 eetlepels rietsuiker
- 2 theelepels bakpoeder
- ½ theelepel bakpoeder
- Ophopen van 1 theelepel kaneel
- Ophopen ¼zeezout
- ¼ theelepel gemalen nootmuskaat
- 1 kop gepureerde rijpe banaan , ongeveer 2 middelgrote bananen
- 1 groot ei
- ⅔ kopje amandelmelk
- 2 eetlepels avocado-olie , plus meer om te borstelen
- 1½ theelepel vanille-extract
- Ahornsiroop , voor erbij
Instructies:
- Doe de bloem, suiker, bakpoeder, bakpoeder, kaneel, zout en nootmuskaat in een grote kom en roer om te combineren.
- Klop in een middelgrote kom de geprakte banaan, het ei, de amandelmelk, de avocado-olie en de vanille door elkaar. Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en mix tot ze net gemengd zijn.
- Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en bestrijk licht met olie. Gebruik een kopje schep om het beslag in de pan te gieten. Bak de pannenkoeken 1 tot 2 minuten per kant, of tot ze gepoft, gaar en aan beide kanten goudbruin zijn. Serveer met ahornsiroop.